ŠKOLNÍ ROK 2025/2026 

Dietní stravování ve školní jídelně je poskytováno za těchto podmínek: 

  • Zákonný zástupce dítěte doloží vyjádření praktického lékaře o příslušné indikaci k dietnímu způsobu stravování – druh diety.
  • U bezlepkové diety zákonný zástupce podepíše písemné prohlášení o zdravotní nezávadnosti donesených potravin nebo stravy.
  • Cena oběda pro dietní stravování se řídí rozpětím finančních limitů na nákup potravin stanovených v příloze č. 2 vyhl. MŠMT č. 107/2005 Sb. o školním stravování ve znění pozdějších předpisů.
  • Cena oběda pro dietní stravování zaměstnanců se řídí vyhl. MF č. 84/2005 Sb. o nákladech na závodní stravování.
  • Strávníci s bezlepkovou dietou donesou do jídelny na základě jídelního lístku připravené a uvařené přílohy-houskové knedlíky, bramborové knedlíky, šišky a halušky. Tyto přílohy jsou uložené do potravinové folie v plastové uzavíratelné nádobě určené pro styk s potravinami a označeny jménem, příjmením, třídou strávníka a druhem diety. Tyto přílohy jsou v den přípravy pokrmu předány osobně do školní jídelny, do 8 hodin ráno, vchodem ze dvora, přes rampu, kde je zvonek. Pokrmy přebírá vedoucí školní jídelny nebo kuchařka.
  • Jídelní lístek pro příslušnou dietu posílá vedoucí školní jídelny e-mailem zákonným zástupcům dítěte, nejpozději jeden týden dopředu. Na jídelním lístku jsou vyznačené a popsané přílohy, které musí strávník přinést do školní jídelny, jako VLASTNÍ
  • Dieta bezlepková kombinovaná s diabetickou: zákonný zástupce strávníka zasílá emailem nejpozději jeden týden dopředu jídelní lístek s vyznačenou gramáží příloh, které mají být strávníkovi při obědě odváženy.
  • Přílohy jsou uložené na vyhrazeném označeném místě v denním skladu a lednici.
  • Dietní strava je připravována ke konzumaci ve školní jídelně v nádobí školní jídelny a v příslušnou dobu vydána na stolním nádobí školní jídelny.
  • Při výdeji obědů nahlásí vychovatelka nebo vyučující, dietu a příjmení dítěte vydávající kuchařce a dietní oběd osobně předá dítěti.
  • Nedružinové děti nahlásí vydávající kuchařce příjmení a třídu samy a oběd si převezmou samy.Manipulace s pokrmem, regenerace a výdej je popsán v systému HACCP.
  • Odhlašování obědů probíhá emailem – strasakova@zsvn.cz, nebo telefonicky + SMS – 773 967 391, nejpozději ten den do 8 hodin. Dietní strava se musí vždycky v uvedeném termínu v době nemoci nebo jiné nepřítomnosti žáka odhlásit. Oběd nejde vydávat do vlastních přinesených nádob. Pokud oběd nebude ten den včas odhlášený, bude podle vyhlášky 107/2005 Sb. o školním stravování účtována plná cena oběda včetně režijních a mzdových nákladů.
  • Podle vyhl.č. 17/2015 Sb., kterou se mění vyhl.č. 107/2015 Sb. O školním stravování, ve znění pozdějších předpisů, výběr potravin, receptur, kontrolu jídelního lístku a způsob přípravy jídel vydávaných v rámci dietního stravování provádí nutriční terapeut.

CENA ZA JEDEN OBĚD OD 1. 9. 2025- DIETNÍ STRAVOVÁNÍ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KATEGORIE

POTRAVINY

REŽIE

CELKEM

ZÁLOHA

 

 

hradí strávník

 

 

 

I.kat.           7-10 let

52,-

 

35,-

87,-

1.092,-

II.kat. 

11-14 let

55,-

 

35,-

90,-

1.155,-

III.kat. 

15 -více

59,-

 

35,-

94,-

1.239,-

zaměstnanci

54,-

FKSP 5,-

35,-

94,-

1.134,-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

záloha na 21 dní

 

 

 

 

 

 

Miloslava Střasáková

Vedoucí školní jídelny

 

V Praze dne 1. 9. 2025